DOSL Jeugdkamp

Verslag 2016

Lees hieronder de verslagen per dag van het DOSL Jeugdkamp 2016

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5

DOSL Jeugdkamp te Helvoirt van 25 t/m 29 juli 2016             
 
Vroeger werd er jaarlijks door DOSL een jeugdkamp georganiseerd. De laatste keer was in 2002. Voor de kinderen, ouders en begeleiding was het een groot feest. De mensen die destijds betrokken waren bij het jeugdkamp van DOSL (deelnemer of begeleider) krijgen er nog een glimlach van op hun gezicht.
Er zijn in de loop der jaren verschillende plaatsen aangedaan: Heythuysen, Hulsberg, Epen, Ansen enz.  In oktober 2015 kregen we met een aantal mensen het idee om wederom het DOSL jeugdkamp te organiseren in 2016!!
 
Vanaf dat moment zijn we met de Jeugdkampcommissie intensief bij elkaar gekomen. Nadat we een inventarisatiebrief hadden uitgedeeld aan de kinderen van de E, D en C hebben we ons plan(Jeugdkamp 2016) gepresenteerd aan het hoofdbestuur van DOSL. Gelukkig vonden de bestuursleden het een prima plan en konden we verder met de voorbereidingen. Ons enthousiasme werd beloond met een geweldig aantal kinderen die geïnteresseerd waren. Namelijk 71 kinderen waren enthousiast om mee te gaan met het jeugdkamp van DOSL. Vervolgens hebben we op 6 januari 2016 een informatieavond m.b.t. het jeugdkamp georganiseerd in de DOSL kantine. Tijdens deze bijeenkomst hebben we ons plan gepresenteerd aan de ouders. Na deze bijeenkomst zijn er verschillende commissies gemaakt.
 
  • De commissie activiteiten, deze heeft zich bezig gehouden met alle activiteiten van het jeugdkamp.
  • De commissie voeding, deze heeft zich bezig gehouden met alles wat met eten en drinken te maken heeft.
  • De commissie veiligheid, zij hebben zich bezig gehouden met de veiligheid zodat het jeugdkamp veilig was.
  • De commissie financiën, deze heeft er voor gezorgd dat alles betaald kon worden en betaald werd.
 
Deze enthousiaste commissies hebben ervoor gezorgd dat er een fantastisch draaiboek tot stand gekomen is voor het DOSL jeugdkamp.
 
In mei 2016 tijdens de DOSL dag hebben we een sponsorloop  gehouden ten behoeve van het jeugdkamp. Ook bij deze sponsorloop werden onze verwachtingen overtroffen. We haalden een fantastisch bedrag op, zodat het eind bedrag voor de ouders laag gehouden kon worden. Uiteindelijk konden de kinderen een midweek mee op jeugdkamp voor €65. Hierbij zat alles in; een volledig tenue, eten en drinken, alle activiteiten, de locatie(kampeerboerderij de Runsvoort te Helvoirt). Dit was mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.
 
In juni hebben we nog een laatste ouderavond gehouden voor alle ouders van de kinderen die mee gingen. Hier werd het programma gepresenteerd van het jeugdkamp. Het thema van het DOSL jeugdkamp 2016 was de DOS Lympische spelen. Uiteindelijk gingen er 64 kinderen mee met het DOSL jeugdkamp.
 
Het DOSL jeugdkamp was een groot succes!! Zie bijgevoegd de dag verslagen die elke avond naar de ouders verstuurd werden. We begrepen achteraf dat veel ouders hier speciaal voor wakker bleven om ons te volgen op het DOSL jeugdkamp.
 
Namens de jeugdkamp commissie van 2016 willen wij alle mensen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan het Jeugdkamp van DOSL 2016!! Mede dankzij hen was het weer een blijvende positieve herinnering voor de kinderen en begeleiding.
 
Hoe nu verder?
Deze vraag hebben we al erg vaak gehad. Wij als Jeugdkamp commissie 2016 gaan afscheid nemen. Wij hopen dat er weer andere enthousiaste ouders op staan om een vervolg te geven aan een volgend DOSL jeugdkamp.
Er ligt nu een compleet nieuw draaiboek klaar, wat het voor een nieuwe DOSL Jeugdkamp commissie gemakkelijker maakt.

Nogmaals hartelijk dank,
 
Namens Commissie DOSL Jeugdkamp 2016
Martin Beemer, Peter van de Laar, Patrick Oomen en Ralph Vlassak
 
Terug naar boven