Kraaien op het hoofdveld

13 september 2019
www.dosl.nl

Beste DOSL leden,

 

Wat we de afgelopen jaren vreesden, is nu op (gelukkig) kleine schaal gebeurd op ons hoofdveld.  Kraaien hebben in hun zoektocht naar de engerlingen (keverlarven) beschadigingen aan het speelveld aangebracht.

Een aantal weken geleden hebben we reeds velden B en D laten besproeien met een biologisch ‘anti engerlingen-vloeistof’. Dit doodt de larven en daardoor zien we op veld B en D al weken geen kraaien meer. Dit is dan het goede nieuws.

2 weken geleden is besloten om uit voorzorg ook veld A en C te besproeien. Wellicht waren we net een week te laat, want de kraaien zijn helaas uitgeweken naar veld A en kleine stukjes C. 

We denken wel dat deze vloeistof inmiddels z’n werk heeft gedaan, maar desondanks zijn er kleine beschadigingen op deze velden. E.e.a. is wel opnieuw ingezaaid. Deze stukken zullen worden afgezet met rood-wit lint, zodat het gras kan gaan wortelen.

Omdat we op veld A tot en met september relatief weinig wedstrijden hebben staan, is besloten dat er GEEN wedstrijden op veld A gespeeld zullen worden t/m vrijdag 27 september as.

Hiermee hopen we het te kunnen redden. Nu ook maar hopen dat de kraaien voortaan wegblijven…

 

Namens het bestuur

Alex v Balen 
www.dosl.nl
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van vrijdag 04 oktober jl. hebben wij als bestuur het voorstel ingebracht om de contributie vanaf… Meer >
 
www.dosl.nl

Levend Stratego !

13 oktober 2019
Aan alle (ouders / verzorgers van de) JO10, JO11 en JO12 jeugdleden van DOSL, Op zaterdag 26 oktober vanaf 17.30 uur organiseert de… Meer >
 
www.dosl.nl
De werkzaamheden aan de weg/riolering starten in week 42 (Herfstvakantie) tot en met dinsdag 5/11 in week 45.   Omschrijving:… Meer >
 
www.dosl.nl

Beterschap!

16 september 2019
Spelers, trainers, leiders en begeleiders van DOSL 1, DOSL 2 en DOSL 4 wensen Martijn Verduijn beterschap en een spoedig herstel.
 
Terug naar boven