• Bij DOSL willen we graag dat de jeugd met plezier voetbalt en daarnaast zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen op voetbalgebied. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de trainers en coaches van de diverse jeugdteams enthousiast zijn en over voldoende kennis en kunde beschikken om de spelers met plezier te laten ontwikkelen op voetbalgebied.

  Om de trainers/coaches hierin te ondersteunen hebben afgelopen seizoen 3 juniorentrainers online de trainersacademy van PSV gevolgd en een zevental pupillentrainers de Pupillencursus van de KNVB gevolgd, die hier bij DOSL georganiseerd werd.

  Op maandag 6 februari 2023 was de aftrap van de Pupillencursus met een cursusavond bij DOSL waarbij de cursisten uitleg kregen over de inhoud en agenda van de cursus en meteen het veld op gingen om een wedstrijdje van de O8 te bekijken en nadien te  bespreken wat ze opgevallen was. De volgende 6 bijeenkomsten bestonden iedere avond uit een deel praktijkles en een deel theorie. Tijdens deze lessen leerden de trainers onder andere wat de specifieke leeftijdskenmerken zijn, wat de belangrijkste uitgangspunten voor een voetbaltraining zijn, hoe je uiteindelijk een oefenvorm samenstelt en uitvoert en wat de coaching aspecten zijn. De KNVB heeft hiervoor ter ondersteuning een digitale leeromgeving waarin de cursisten hun les- en leermateriaal kunnen terugvinden, hun oefeningen kunnen voorbereiden en waarin de voortgang gemonitord kan worden.

  Op 8 mei 2023 was de afsluitende bijeenkomst waarbij de meiden van MO13 een wedstrijdje speelden onder begeleiding van de cursisten. Na de eerste helft was het de taak van de cursisten om een oefenvorm met de teams te doen waarbij de aspecten die “beter” of “anders” zouden kunnen het doel van de oefenvorm waren. Vervolgens werd dan in de 2 e helft bekeken of er verbetering zichtbaar was. Een leuke en leerzame afsluiting van de cursus.

  Na afloop hebben alle cursisten hun diploma ontvangen en hebben we geproost op de doorontwikkeling van het trainersgilde bij DOSL.
  Wij bedanken alle jeugdteams die als oefengroep hebben willen meewerken aan het slagen van deze cursus en bovenal feliciteren wij Jeroen van den Hurk, Robert Koelink, Arjan van Engelen, Ludo Umans, Kasper van de Pavoordt, Laurens Raassens en Frans van Dijk met het behalen van hun diploma en wensen hen veel succes in hun trainerscarrière.

  Ook de PSV trainersacademy is met goed gevolg afgerond door Koen Leinarts, Harm Eggels en Jacco van Balen. Gefeliciteerd namens DOSL en succes bij het in de praktijk brengen van de kennis!