• Beste DOSL leden,

  Allereerst allemaal van harte gefeliciteerd met de 95ste verjaardag van DOSL. Via deze nieuwsbrief informeren we jullie over een ontwikkeling binnen onze vereniging. De komende maanden gaan we aan de slag met De Verschilmaker om de vrijwilligersparticipatie en sportiviteit binnen de vereniging te versterken. In deze nieuwsbrief nemen we jullie graag mee in dit proces en tonen we waarom dit zo belangrijk is voor onze vereniging.

  Waarom doen we dit?

  We gaan het vrijwilligersbeleid versterken en onze sportiviteit verbeteren. Dit is essentieel voor de toekomst van DOSL. Met een duidelijk beleid gedragen door onze leden, kunnen we ervoor zorgen dat onze vereniging blijft bloeien en groeien. Vrijwilligers vormen het hart van onze vereniging; zonder hen zouden we niet kunnen functioneren. Door te investeren in ons vrijwilligersbeleid, zorgen we ervoor dat onze vrijwilligers zich gewaardeerd voelen en gemotiveerd blijven om zich in te zetten voor DOSL. Samen investeren we in sportiviteit om ervoor te zorgen dat onze generatie en de generatie na ons het verschil maken voor DOSL.

  Wie is De Verschilmaker?

  De Verschilmaker ondersteunt initiatieven zoals de onze door advies te bieden en te helpen bij de implementatie van passend gedrag- en vrijwilligersbeleid. Hun aanpak omvat 5 fasen: oriëntatie, overweging, onderzoeken, implementeren en uitwerken, en loyaliteit, die worden aangepast aan onze vereniging. De leden spelen een leidende rol bij het vormen van beleid. De Verschilmaker plaatst leden centraal in dit proces en roept op tot samenwerking. Later deze week ontvang je een enquête om jouw mening en ideeën te delen.

  Wat betekent dit voor DOSL?

  Samen met De Verschilmaker zullen we werken aan ons vrijwilligers- en gedragsbeleid. We bekijken hoe we vrijwilligers kunnen werven, behouden en waarderen. Daarnaast streven we naar een positieve, sportieve cultuur waar respect, samenwerking en plezier centraal staan. We zullen werkgroepen oprichten bestaande uit leden van de vereniging. Iedereen is welkom om deel te nemen en mee te denken over de toekomst van DOSL door je op te geven via vrijwilligers@dosl.nl. We geloven dat deze samenwerking ons zal helpen een nog sterkere vereniging te worden, waar iedereen met plezier komt sporten en vrijwilligerswerk verrichten. Dankzij de ondersteuning van de KNVB en onze gemeente voelen we het draagvlak voor deze aanpak. We houden jullie op de hoogte en nodigen jullie uit om actief deel te nemen. Samen maken we van DOSL een nog mooiere vereniging!

  Met sportieve groet,

  Het Bestuur