Tribuneblog

DOSL Tribuneblog


Volg hieronder de voortgang van de bouw van onze DOSL tribune

Deel 3: De fundering

Na het publiceren van de tribunetekening nu snel weer terug naar de werkelijkheid: Afgelopen weken hebben de mannen van Piet van Mierlo de bekisting voor de fundering gesteld en vrijdag 13 oktober is het beton gestort. Dit alles wordt gesponsord door Piet van Mierlo en is ondersteund door de tribunevrijwilligers. Vanuit DOSL waren aanwezig: Janus Bax, Jan Hurkmans, Sjef Maas, Peter van Dijk, Jan Jansen en Alex van Balen (voor de niet bouwtechnische zaken…) 
Piet van Mierlo, Theo Bunthof en de DOSL-mannen: super! Bedankt voor deze gestorte, stabiele basis. Trouwens: alle, voor de betonwagen, benodigde rijplaten zijn ter beschikking gesteld door Piet Cox van Bouwbedrijf Cox in Sterksel.
Janus Bax en Peter van Montfort (de oudste maar meest vitale speler van DOSL 6…) hebben de laatste paar weken ook vele lasmeters gemaakt. Zoveel lasmeters, dat de tribunespanten inmiddels klaar zijn en komende week door Frank Beks (DANK!) naar Thiekon in Rijen vertrekken om daar thermisch verzinkt te worden.
De betonplaten met ingegoten anti-slip voor de bodem van de tribune, waar ook alle stoeltjes op bevestigd gaan worden, zijn momenteel in productie bij Lammers Beton. Als alles straks in elkaar gezet gaat worden, wordt dit gedaan met speciale bouten en moeren welke gesponsord zijn door Inkopart van Joop van Opbergen. Joop: klasse!
Het begint nu dus al ergens op te lijken. De volgende update volgt als de spanten daadwerkelijk gezet gaan worden. Vrij snel daarna gaan we de betonelementen plaatsen en dan krijgt de tribune voor het eerst echt vorm.
We houden jullie op de hoogte.
Groet,
Tribune-team
Deel 2: Een blik op de nieuwe tribune

Voor belangstellenden is er nu een tekening van onze, in aanbouw zijnde, tribune beschikbaar.
Klik hieronder op de link voor een impressie.
 
 

Deel 1: En we zijn begonnen !

Na de wens van een tribune, al in de jaren 2000, en de geweldige tribuneveiling in 2016, zijn we vrijdag 1 september jl. eindelijk begonnen met de daadwerkelijke bouw.

Na weken van voorbereiding, mobiliseren van vrijwilligers, extra offertes, zoeken van sponsors etc. is afgelopen vrijdag de maatvoering uitgezet en is zaterdag 2 september de fundering uitgegraven en voorzien van geel zand.

Jan Maas, Jan Hurkmans, Peter van Dijk en Sjef Maas waren vrijdag namens de tribune-ploeg present om e.e.a. uit te zetten en de rijplaten te ontvangen.  Via Rendon (Mark van Eert) zijn deze rijplaten door Loxam Works geleverd.

Door de regenval van de afgelopen dagen kwam de vrachtwagen op het terrein van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende echter vast te zitten… Door kordate hulp van de mannen van Loonbedrijf Johan v Weert werd deze vrachtwagen gelukkig weer vrij snel terug naar de harde weg getrokken : . )
 Zaterdag is het zwarte zand vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur door Loonbedrijf J. van Weert (wederom ontzettend bedankt !) afgegraven en geel zand aangevoerd, gestort en aan-getrild.
Sjef Maas heeft uren lang het gele zand vast getrild en zal zondagavond waarschijnlijk nog aan het natrillen zijn geweest.

In de tussentijd is Janus Bax (foto4) al een heel eind op weg om de eerste spanten t.b.v. de tribune te lassen. Janus kent de tribune-tekening inmiddels helemaal uit z’n hoofd en besteedt in zijn vrije tijd menig las-uur om er voor te zorgen dat we met z’n allen straks droog kunnen zitten. Janus super bedankt ! Kortom: We zijn begonnen!. De planning is dat we de komende  weken de behoorlijk wat kunnen  doen (al of niet achter de  schermen) Wil je weten hoe de bouw zal verlopen, kom dan naar  de ALV  op 6 oktober. Daar zal e.e.a. nader toegelicht gaan  worden.
 

 Er zijn heel veel mensen en bedrijven betrokken bij deze bouw  (Mark en Theo bedankt voor de  vele uren in het voorbereidend  traject en Tinus: weer bedankt voor het meedenken). Er volgen  nog wat updates en hierin  zal ik proberen om niemand te vergeten….


We willen namelijk niemand overslaan, want als je dit ook weer bekijkt: wat is er met behulp van alle Leendenaren toch ontzettend veel mogelijk. Geweldig.

Vanuit hier alvast: Alle vrijwilligers, sponsors en andere hulpbieders: Bedankt namens DOSL!

Groet,

Alex v Balen


 
Terug naar boven