Tribuneblog

DOSL Tribuneblog


Volg hieronder de voortgang van de bouw van onze DOSL tribune

Deel 7: De afrondende fase

We naderen het eindpunt.
Na een rustperiode, ijsvrij en hersteltraining, is de tribuneploeg inmiddels weer vol aan de gang.
Er stond nog een aantal punten op de agenda:
1. Tribune-opstap (aan weerszijden)
2. De sponsorborden bevestigen
3. Reling aan de voorkant (voor de veiligheid)
4. Onderkant afmaken met de sandwichpanelen
5. Leidingen trekken van de kleedlokalen naar de tribune
6. Voorziening straatwerk van en naar de tribune
7. Plaat op het dak met beveiligingshek voor camera-opstelling voor profclubs
8. En nog wat kleine zaken

Zoals op de foto’s te zien is, is men half maart begonnen met het zagen van de panelen. Deze
panelen worden onder aan de voorkant van de tribune gemonteerd. Dan is alles dicht en strak
afgewerkt. Ook is men begonnen met het ophangen van de sponsorborden bovenin.

Van de Wildenberg, Verhoeven, Golden Tulip, Frits van Meijl en Roothans bedankt voor de sponsoring! Dit sponsorgeld wordt gebruikt voor het jaarlijks onderhoud en verbeteringen aan de tribune en dat wat overblijft zal worden gebruikt voor onderhoud en / of aanschaf van energiebesparende maatregelen (waarover later dit jaar meer).

     

Als eerste zijn de dug-outs verplaatst (Jan Keizers bedankt!) en Janus Bax gaat zorgen voor de
tribune-opstapjes en de veiligheidsreling. Daarnaast is de tribuneploeg ook al begonnen met het
nieuwe looppad. We hebben gratis een paar honderd tegels gekregen en Janus van Ansem heeft de
enorme sleuf gegraven voor alle bekabeling. (Peter Bekkers regelde de graver via Verhoeven: dank!)
Het hele looppad is vervolgens uitgediept door Loonbedrijf Johan van Weert.
Het gele zand is geleverd door Reiling en verder aangebracht door eveneens Loonbedrijf  Johan van Weert. Super!
Met Erik Gerlings, Jan Jansen, Peter Bekkers en George Sutton als team van betonband-leggers en
grondegalisateurs, komt er schot in de zaak. Ook Sjef Maas, Theo Bunthof, Peter van Dijk, Jan
Hurkmans en Gert Vendrig waren bezig met de bekabeling en het egaliseren. Janus bedenkt en last
op de achtergrond vrolijk door…
De komende 2 weken wordt dit pad verder afgemaakt en de omgeving weer wat opgeruimd en
ingezaaid.

      

Hou de berichtgeving op de DOSL-site of mailtjes hieromtrent goed in de gaten want binnenkort
maken we bekend wanneer de DOSL-tribune officieel geopend zal gaan worden. De datum hiervoor
wordt op dit moment bekeken. We willen proberen om zoveel mogelijk sponsors, leden,
tribunevrijwilligers bij de opening te ontvangen, maar met zoveel vrije- en feestdagen in aantocht is
dat toch nog wel een uitdaging.

Groet en tot ziens bij DOSL!

Alex van BalenDeel 6: De zijkant

De eerste weken van december stonden vooral in het teken van het dichtmaken van de zijkant. 
Los van het weer, was het nog een lastig karwei om de sandwichpanelen op de juiste schuine maat te krijgen. Jan, Jan en Janus (de 3 J’s) wederom bedankt!

Na de zijkant wordt ook nog de voorkant gedaan: Hier komen de zwarte panelen ook nog onder tegen het beton, zodat het er straks ook van de voorkant allemaal mooi antraciet-grijs uit komt te zien. Tevens wordt e.e.a. nog wat opgehoogd rondom de tribune en zal er aan de zijkant bij het benaderen van de tribune een opstap gemaakt worden.

Ook is er besloten om het plexiglas voor de ramen te vervangen van duurzamer, beter glas. De aluminium-profieltjes om dit glas te kunnen borgen zitten er inmiddels op en het is wachten op dit glas.

Vervolgens zullen de sandwichpanelen op de hoeken op maat worden gezaagd en worden afgewerkt met nette hoekprofielen.
Met de 5 sponsorborden is de Sponsorcommissie ook een heel eind. Binnen nu en een aantal weken verwachten we hier 5 sponsoren voor gevonden te hebben en zal het bedrukken in gang worden gezet. Frits van Meijl is navraag aan het doen m.b.t. de maatvoering en de dikte van het trespa, dus dat komt goed.!

Als laatste liggen er nu 175 stoeltjes bij de Vleut om gereinigd te worden en om de rode kleur weer op te halen. Als deze eind week 51 terugkomen, kunnen we wellicht (bij goed weer) beginnen met monteren. Er gaan stemmen op om een gedeelte ‘staan-tribune’ te maken/houden, maar dat wordt nog bekeken.

Tot zover, tot later


Deel 5: Het dak erop

Vrijdag 24 november zijn de Z-gordingen en de sandwichpanelen geleverd. Deze middag is men begonnen aan het monteren van de profielen waar later de dakpanelen op bevestigd kunnen worden.

Dit is afgelopen zaterdag gebeurd. Als verrassing voor de vrijdagmiddagploeg EN de tribuneploeg stond Heeze-Leende24 op de stoep met 2 geweldige taarten. Dit was omdat deze 2 vrijwilligersploegen de “vrijwilligers van de maand” waren geworden. Na een heerlijke pauze kon men weer voldaan verder met het leggen van de dakpanelen. De vaste kern van de tribuneploeg werd deze zaterdag vergezeld door Erik Gerlings en 2 Bekkersen: Martin en Peter. Heren Dank!

Zie hieronder voor de link naar het verhaal van Heeze-Leende24 en het bijbehorende filmpje

https://www.heeze24.nl/home/artikel/10269/Vrijwilligers-DOSL- krijgen-vlaai- van-de- maand-
november-video


Het resultaat van hard doorwerken is hieronder zichtbaar: Ook de achterwand zit er al tegenaan….

Deel 4: De tribune wordt zichtbaar

Hier in deel 4 van de tribune-blog opnieuw een update. Nadat het beton goed is uitgehard en de constructiedelen compleet zijn gelast door Janus en Peter, zijn deze door Thiekon in Rijen thermisch verzinkt. Roesten zal het de komende jaren niet meer…
Frank Beks heeft voor de gratis terugreis van de spanten gezorgd, waarna deze vrijdag 3 november door de tribuneploeg klaar zijn gemaakt (gemonteerd) om op zaterdag 4 november de hoogte in gehesen te kunnen worden.
Vrijdags waren aanwezig: Cellie Vromans, Peter Vos, Janus Bax, Jan Hurkmans, Peter van Dijk en Alex v Balen. (foto)


Op zaterdag 4 november waren de weergoden ons goed gezind en kon de ploeg tegen een straalblauwe lucht beginnen aan het opzetten, rechtzetten en vastzetten van alle gemonteerde delen. In een paar uur verrees er een staalconstructie die al goed aangeeft hoe het er uit zal komen te zien.
De DOSL-staalmonteursploeg bestond uit: Jan Maas, Peter van Montfoort, Jan Janssen, Jan Hurkmans, Wienand vd Laak, Janus Bax, Peter van Dijk en Theo Bunthof. Heren: dank, wat een geoliede machine..

De gebruikte verreiker is gesponsord door Peter van de Kruis en Jens Maas bestuurde deze verreiker: Super bedankt heren !!
De pauze werd verzorgd met koffie en de nodige broodjes kroket en andere versnaperingen. Voor de inwendige mens werd dus goed gezorgd.

Het begint er dus al op te lijken en afgelopen week werden de betonelementen geleverd, welke, volgens de planning, zaterdag 11 november jl. zijn gelegd. Ook dit was een behoorlijke onderneming. HeezeLeende24 was er zelfs voor uitgerukt en heeft ook een mooi stuk geplaatst.
 
Link: https://www.heeze24.nl/home/artikel/10153/Vrijwilligers-bouwen-tribune-bij-DOSL-in-Leende

Iedereen van afgelopen zaterdag, met als extra aanvulling Erik Gerlings, Hans Hulsen en Jens: dank voor de inzet. Het wordt echt iets moois !.
Even voor iedereen bij DOSL: let s.v.p. op met de kleine gabbers onder ons: probeer tijdens werkzaamheden niet te dicht bij de ruwbouw te komen en probeer gedurende de week iedereen buiten de bouwplaats te houden: een ongeluk is zo gebeurd en we willen er onze leden niet onder maar op hebben zitten…

Groet,
De tribuneploeg

p.s. Sjef Maas: sterkte met je voet, we weten dat je anders sowieso mee was komen helpen!


Deel 3: De fundering

Na het publiceren van de tribunetekening nu snel weer terug naar de werkelijkheid: Afgelopen weken hebben de mannen van Piet van Mierlo de bekisting voor de fundering gesteld en vrijdag 13 oktober is het beton gestort. Dit alles wordt gesponsord door Piet van Mierlo en is ondersteund door de tribunevrijwilligers. Vanuit DOSL waren aanwezig: Janus Bax, Jan Hurkmans, Sjef Maas, Peter van Dijk, Jan Jansen en Alex van Balen (voor de niet bouwtechnische zaken…) 
Piet van Mierlo, Theo Bunthof en de DOSL-mannen: super! Bedankt voor deze gestorte, stabiele basis. Trouwens: alle, voor de betonwagen, benodigde rijplaten zijn ter beschikking gesteld door Piet Cox van Bouwbedrijf Cox in Sterksel.
Janus Bax en Peter van Montfort (de oudste maar meest vitale speler van DOSL 6…) hebben de laatste paar weken ook vele lasmeters gemaakt. Zoveel lasmeters, dat de tribunespanten inmiddels klaar zijn en komende week door Frank Beks (DANK!) naar Thiekon in Rijen vertrekken om daar thermisch verzinkt te worden.
De betonplaten met ingegoten anti-slip voor de bodem van de tribune, waar ook alle stoeltjes op bevestigd gaan worden, zijn momenteel in productie bij Lammers Beton. Als alles straks in elkaar gezet gaat worden, wordt dit gedaan met speciale bouten en moeren welke gesponsord zijn door Inkopart van Joop van Opbergen. Joop: klasse!
Het begint nu dus al ergens op te lijken. De volgende update volgt als de spanten daadwerkelijk gezet gaan worden. Vrij snel daarna gaan we de betonelementen plaatsen en dan krijgt de tribune voor het eerst echt vorm.
We houden jullie op de hoogte.
Groet,
Tribune-team
Deel 2: Een blik op de nieuwe tribune

Voor belangstellenden is er nu een tekening van onze, in aanbouw zijnde, tribune beschikbaar.
Klik hieronder op de link voor een impressie.
 
 

Deel 1: En we zijn begonnen !

Na de wens van een tribune, al in de jaren 2000, en de geweldige tribuneveiling in 2016, zijn we vrijdag 1 september jl. eindelijk begonnen met de daadwerkelijke bouw.

Na weken van voorbereiding, mobiliseren van vrijwilligers, extra offertes, zoeken van sponsors etc. is afgelopen vrijdag de maatvoering uitgezet en is zaterdag 2 september de fundering uitgegraven en voorzien van geel zand.

Jan Maas, Jan Hurkmans, Peter van Dijk en Sjef Maas waren vrijdag namens de tribune-ploeg present om e.e.a. uit te zetten en de rijplaten te ontvangen.  Via Rendon (Mark van Eert) zijn deze rijplaten door Loxam Works geleverd.

Door de regenval van de afgelopen dagen kwam de vrachtwagen op het terrein van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende echter vast te zitten… Door kordate hulp van de mannen van Loonbedrijf Johan v Weert werd deze vrachtwagen gelukkig weer vrij snel terug naar de harde weg getrokken : . )
 Zaterdag is het zwarte zand vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur door Loonbedrijf J. van Weert (wederom ontzettend bedankt !) afgegraven en geel zand aangevoerd, gestort en aan-getrild.
Sjef Maas heeft uren lang het gele zand vast getrild en zal zondagavond waarschijnlijk nog aan het natrillen zijn geweest.

In de tussentijd is Janus Bax (foto4) al een heel eind op weg om de eerste spanten t.b.v. de tribune te lassen. Janus kent de tribune-tekening inmiddels helemaal uit z’n hoofd en besteedt in zijn vrije tijd menig las-uur om er voor te zorgen dat we met z’n allen straks droog kunnen zitten. Janus super bedankt ! Kortom: We zijn begonnen!. De planning is dat we de komende  weken de behoorlijk wat kunnen  doen (al of niet achter de  schermen) Wil je weten hoe de bouw zal verlopen, kom dan naar  de ALV  op 6 oktober. Daar zal e.e.a. nader toegelicht gaan  worden.
 

 Er zijn heel veel mensen en bedrijven betrokken bij deze bouw  (Mark en Theo bedankt voor de  vele uren in het voorbereidend  traject en Tinus: weer bedankt voor het meedenken). Er volgen  nog wat updates en hierin  zal ik proberen om niemand te vergeten….


We willen namelijk niemand overslaan, want als je dit ook weer bekijkt: wat is er met behulp van alle Leendenaren toch ontzettend veel mogelijk. Geweldig.

Vanuit hier alvast: Alle vrijwilligers, sponsors en andere hulpbieders: Bedankt namens DOSL!

Groet,

Alex v Balen


 
Terug naar boven