• Beste DOSL-leden,

  Na de eerste Corona-weken te zijn doorgekomen, hierbij een update vanuit het bestuur.

  Zoals de meesten inmiddels wel weten is het amateurvoetbal voor dit seizoen ten einde. Het is zeer spijtig, te meer omdat men niet eens op het sportpark mag vertoeven, maar begrijpelijk is het wel. Gezondheid gaat nu boven alles.

  Toch willen we jullie informeren over een aantal zaken binnen de vereniging. Want ondanks het feit dat er geen spelactiviteiten plaatsvinden, wordt er achter de schermen doorgewerkt. Doorgewerkt om onze accommodatie, de toekomstige communicatie en andere zaken weer verder te verbeteren.

  1. We zijn al een tijdje bezig om als club te verduurzamen en een volgende stap zijn de maairobots. We hebben sinds kort 2 grote maairobots rondrijden. Deze maaien 24 uur per dag (tussentijds opladen natuurlijk) en zorgen ervoor dat het gras continu mooi kort blijft, maar vooral ook in de breedte wortelt. Dat produceert voor volgend seizoen een 5-tal velden met een mat als een biljartlaken. En reduceert het tractormaaien met zo’n 80%
  2. We zijn met de IT-projectgroep reeds een paar maanden onderweg naar een nieuw software-systeem voor DOSL. Hierin herbergen we de sponsoradministratie, de ledenadministratie en alle wedstrijdgegevens. We krijgen een eigen Voetbal.nl/DOSL-app waarmee we iedereen veel beter op de hoogte kunnen brengen van wie speelt waar, op welk veld met welke scheidsrechter en bereiken bij afgelastingen sneller de juiste teams. Ook kunnen we hiermee beelden en verhaaltjes delen naar de schermen in de kantine. Verder komt er in de hal van de kleedkamers een TV-scherm met wedstrijdinformatie en kleedkamerindeling die altijd up-to-date en op afstand in te regelen is.
  3. Door het uitblijven van voetbalactiviteiten in de 2e seizoenshelft heeft het bestuur besloten om versneld LED-verlichting aan te gaan schaffen. In welke volgorde zijn we nog aan het bekijken, maar naast de velden C, D, F en het kunstgrasveldje gaan we waarschijnlijk ook het B-veld verlichten. Op deze manier zijn we in staat om op termijn avondwedstrijden te spelen of om af en toe uit te wijken als veld C niet beschikbaar is. De start met het vervangen zal al vrij snel gemaakt worden. Dan gaan we er in september / oktober wellicht al plezier van hebben!
  4. Onder aanvoering van de sponsorcommissie is een begin gemaakt met de voorbereidingen van een nieuwe editie van de DOSL-veiling. Deze zal worden gehouden in maart / april 2021 en staat in het teken van verdere verduurzaming van de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe besparingen op gas- en elektriciteitsverbruik. Dit is goed voor het milieu en levert op termijn meer geld voor het voetbal op.
  5. Als laatste: we zijn nu aan het bekijken hoe we het verlies van voetbalactiviteiten een beetje kunnen verzachten. Een gedachte is om voor alle leden een geweldig begin van de nieuwe competitie te organiseren. Een dag met 7 tegen 7 toernooi met alle DOSL-leden, drank en eten voor allemaal, inclusief alle sponsoren die we daarbij uitnodigen. Kortom; een goede, gezellige start van een hopelijk wel te volbrengen nieuw voetbalseizoen.

  Zoals jullie kunnen lezen ligt het voetbal plat maar staan we als vereniging niet stil. Sterker nog: als vereniging komen we sterker uit deze crisis. Daarbij proberen we natuurlijk de voetbaldynamiek en het onderlinge samenzijn zo snel als mogelijk weer te herstellen. We houden jullie op de hoogte en als de regering één en ander versoepelt en het weer mogelijk maakt, staan wij te trappelen om de poorten weer open te doen !

  Blijf gezond, volg de aanwijzingen op en hopelijk snel tot ziens op de Groote Speel !

  Namens het voltallige bestuur,

  Met groet

  Alex van Balen
  Voorzitter